AcasăCittà del VaticanoO sută de oameni săraci au primit la Vatican prima doză de...

O sută de oameni săraci au primit la Vatican prima doză de vaccin

-

Vaticanul a administrat prima doză de vaccin unui grup alcătuit din peste 100 de persoane găzduite în căminul Misionarilor Carității din San Gregorio al Celio și în alte structuri romane, potrivit Rador.
Acesta este primul grup din cei „1.200 de oameni, dintre cei mai săraci și mai marginalizați” care, aşa cum a anunțat în urmă cu câteva zile biroul de presă al Sfântului Scaun, vor fi vaccinați în timpul Săptămânii Sfinte, graţie dozelor de Pfizer-Biontech cumpărate de Vatican şi celor oferite de spitalul Spallanzani din Roma. Primele 100 de persoane au fost întâmpinate de Almonerul Preasfinției Sale în Sala Paul al VI-lea. În următoarele câteva zile, vor fi vaccinate alte grupuri de oameni, însoțiți de voluntari ai Comunităţii Sant’Egidio, de Misionarii Carității și alte asociații.

În luna ianuarie, când a început campania de vaccinare anti-Covid-19 la Vatican, Papa Bergoglio și-a dorit ca printre primele persoane vaccinate să se afle şi 25 de oameni săraci, majoritatea persoane fără adăpost, care locuiesc în jurul Pieţei Sfântului Petru şi care sunt ajutaţi, primiţi şi găzduiţi de structurile de asistenţă ale Oficiului Carităților Papale.

mai mult la   /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„America welcomes you, Mr. President”, scrie Joe Biden pe Facebook

0
Vladimir Tismaneanu :  Omul acesta a petrecut 300 de zile si nopti in bunkere, adaposturi, sub rachete, bombe si drone, citind in fiecare seara...
%d blogeri au apreciat: