Papa, chemat să reacționeze miercuri la un plan al arhiepiscopilor americani de a priva de comuniune liderii favorabili avortului, precum președintele Joe Biden, a spus în termeni generali că Biserica nu a fost chemată să ia o poziție politică, scrie AFP.

„Ce ar trebui să facă pastorul? Fii pastor, nu condamna”, inclusiv „excomunica”, a apreciat suveranul pontif, fără să vrea să comenteze direct dezbaterile unei Biserici americane, deseori prezentă deschis în viața politică.

În avionul care l-a adus înapoi dintr-o călătorie de patru zile la Budapesta și Slovacia, Papa a cerut „compasiune și tandrețe”, denunțând pagini din istoria Bisericii precum noaptea de Sfântul Brtolomeu sau vânătoarea de vrăjitoare și eretici.

„Dacă ieși din îngrijirea pastorală a Bisericii, devii om politic”, a dezaprobat el.

În același timp, Papa a avut grijă să-și exprime încă o dată oroarea față de avort, pe care l-a comparat-o cu o ”crima”.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25041187-papa-impotriva-avortului-dar-impotriva-unei-biserici-politizate-oricine-face-avort-ucide-fara-jumatati-masura.htm

Lasă un răspuns